Laks er altid god! Masser af kvalitet protein og sunde fedtstoffer, vel at mærke, kun hvis det er vild laks eller er dyrket i opdræt med ordenlige forhold hvor laksen får foder der matcher med deres naturlige føde. Denne opskrift er med tomater hvis syrlighed klær den fede smag og fennikel indeholder plantestoffer som hjælper til at fordøje netop fed mad.
2 portioner
Skær fenniklen i i tynde skiver, brug evt mandolin jern men pas på fingrene! Skær tomaterne i forholdsvis tykke skiver.
Svits først fenniklen i olie eller smør et par minutter sammen med fennikelfrø. Tag begge af panden og anret på fad med staniol eller viskestykke over for at holde varmt. Steg tomaterne på begge sider i olie og læg vede siden af fenniklen.
Enten steger du laksen fem min på hver side eller dampkoger den på en damprist i ti min.
Anret fisken på fennikel / tomat, krydr med salt og peber og stænk lidt citronsaft hen over.
Spis med det samme.
Tips- smager godt sammen med diverse salater og Rodfrugtrösti - se opskrift.
Ingredients
Directions
2 portioner
Skær fenniklen i i tynde skiver, brug evt mandolin jern men pas på fingrene! Skær tomaterne i forholdsvis tykke skiver.
Svits først fenniklen i olie eller smør et par minutter sammen med fennikelfrø. Tag begge af panden og anret på fad med staniol eller viskestykke over for at holde varmt. Steg tomaterne på begge sider i olie og læg vede siden af fenniklen.
Enten steger du laksen fem min på hver side eller dampkoger den på en damprist i ti min.
Anret fisken på fennikel / tomat, krydr med salt og peber og stænk lidt citronsaft hen over.
Spis med det samme.
Tips- smager godt sammen med diverse salater og Rodfrugtrösti - se opskrift.