Glutenfri

FastelavnsbollerFastelavnsboller skal man bare spise i februar! Sådan er det! Jeg er helt med på, at den helt klassiske bolle dej og flødeskum og en klat chokolade topping er bare det bedste og mest praktiske. Men hvis du, som jeg, spiser helst glutenfrit og mange fastelavnsboller denne ene gang om året, så kan denne her opskrift noget. Kan sagtens bruges, også når der ikke er fastelavn.
Chi´a la mandeChi´a la mande er alternativ til den klassiske Ris a la mande og kan med fordel nydes hvis du ønsker en udgave med mindre kulhydrat og sukker. Den er nem at lave, ingen kogning eller ris som risikerer at brænde på. Hvis du ønsker en vegan Chi´a la mande så skip kofløden og erstat med mere kokosfløde eller soyafløde for at undgå at kokossmagen bliver for gennemtrængelig.
KokosbarKokosbar er lavet på kokosmel og naturligt sødestof og mørk chokolade. Stærkt inspireret af smager Bounty chokoladebar, som er een af mine favoritter. For dig som vælger sukkerfrit og er på lav kulhydrat eller ketoflex er det en kærkommen snack eller mellemmåltid til en god kop kaffe eller te. Opbevares koldt.
Julekage med appelsinJulekage er noget jeg husker fra min barndom i Island. Den smagte af kardemomme og der var rosiner i, masser af sukker og hvedemel. Jeg har lavet en helt anden version! Så det er en anderledes julekage, sukkerfri naturligvis, men stadig sød og smager af jul! Hvis du vil, kan du jule den op med din julesmag f.eks kanel og en anelse nellike.
Sarah BernardtSarah Bernhard kager er ikke til at komme uden om i Island i den søde juletid. De er blevet den del af julebagtraditionen og den er hermed givet videre. Denne opskrift er naturligvis uden sukker og smager lækkert til en god kop kaffe eller mørk te.
RodfrugtröstiRodfrugt smager godt! Punktum! Bagte i ovnen, mosede, kogte i suppe og som burgere eller rösti på svenska. Selvom rodfrugt indeholder fordøjelsesvenlige fibre så indeholder de også en del stivelse. Men hvis du følger ketoflex kan du nyde dem på opladningsdage og på fridage. Ellers nyd dem anytime!
Laks med fennikel og tomatLaks er altid god! Masser af kvalitet protein og sunde fedtstoffer, vel at mærke, kun hvis det er vild laks eller er dyrket i opdræt med ordenlige forhold hvor laksen får foder der matcher med deres naturlige føde. Denne opskrift er med tomater hvis syrlighed klær den fede smag og fennikel indeholder plantestoffer som hjælper til at fordøje netop fed mad.
Selleri KnoldsuppeSuppe er en dejlig spise. Denne her er en rigtig efterårs- og vintersuppe! Tyk, varm og god! Selleri og tomater klær hinanden godt og smagen er rund og syrlig. Hvis du er til det, kan du kødberige suppen med et par skiver stegt bacon eller fede den op med en god smør klat eller fløde smørost.
Scroll to Top