Undersøgelser viser, at kvinder ikke tør tale åbent om deres overgangsalder.Derfor fortjener denne periode i livet en kærlig håndsrækning – og det er flere danske arbejdspladser heldigvis ved at få øjnene op for. Hermed tilbydes foredraget ”Med overgangsalderen på arbejde”, der er for både ledelse og medarbejdere, og som på humoristisk og informativ vis fremføres af sygeplejerske og forfatter Thorbjörg Hafsteinsdóttir og influencer Vibeke Guldager.De to har fundet grund til at tage denne ”særprægede livsfase” under kærlig behandling, da den ofte bliver overset, når der tales diversitet på arbejdspladsen.Faktisk har mere end 400.000 danske kvinder hver dag deres overgangsalder med på arbejde, og flere af dem har det skidt – og føler sig alene.For mens der tales om barsel, stress og langtidssygemeldinger, er der ikke mange, der taler om de hormonelle udfordringer, der ofte ændrer trivslen og helbredet for kvinder midt i livet.De to kvinders besøg gør ledelse og medarbejdere klogere på, hvad det handler om, og hvad der kan gøres, når en kvindelig kollega ”ikke er sig selv” – når hormonerne går på deltid eller måske ligefrem siger op. Med humor, ærlighed og ikke mindst løsninger og ny viden inviterer de to til debat og åbenhed.Og deres mission er vigtig – også set i lyset af, at FNs tredje verdensmål frem mod år 2030, bygger på ”fysisk og psykisk sundhed og trivsel for alle aldersgrupper”.
Mens det i Danmark alt for længe har været et privat anliggende at være i overgangsalderen, er det i bla. England og Tyskland et emne, der debatteres og tages alvorligt på arbejdspladserne – for omsorg og trivsel gavner både effektivitet og økonomi i en virksomhed.
Med humor, sårbarhed og ærlighed beretter Vibeke om sine mange års kvaler med overgangsalderen, og Thorbjörg følger op med forklaringer på, hvorfor hedeture opstår, kroppen tager ekstra kilo på, sexlysten forsvinder, nattesøvnen udebliver – og hvordan man kan mildne symptomerne.
Overgangsalderen er ikke en sygdom, men det kan føles sådan, for den der står i den. Budskabet er, at virksomheden må tage denne livsfase alvorligt, så ingen føler sig alene, forkert eller måske er bange for at miste jobbet, fordi man ikke længere føler, man er den, man var, da man blev ansat.
Og hvordan skal arbejdsplads og kolleger overhovedet forholde sig, når ”Jytte” er udmattet, storsvedende, humørsvingende og mangler drive, power og overskud…? Alle bliver klogere, for intet er tabu i dette foredrag. Og ikke mindst er det på tide at tale om denne livsfase, fordi mere end 400.000 kvinder dagligt tager deres overgangsalder med på arbejde.
De to foredragsholdere kigger ligeledes på de resultater, Vibeke har fået Thorbjögs hjælp til at opnå. De deler ud af gode råd og værktøjer, der er lige til at tage i brug, og de svarer gerne på spørgsmål.
Foredraget, der både er for ledelse og medarbejdere – mænd og kvinder, giver anledning til debat, åbenhed, refleksion og løsninger på arbejdspladsen.