Hørfrøboller er lavet på kerner og nødder og er helt fri for stivelse fra korn. De er protein rige og er perfekte hvis du følger en lavkulhydrat eller keto livsstil. Bollerne er super nemme at lave og du kan med fordel lave to portioner og fryse halvdelen. De smager godt med al slags pålæg inklusive ost, nøddesmør, æg og tomat eller blot et tykt lag koldt smør. Du kan lege lidt med dejen og tilføje grovt hakkede valnødder og små stykker cacao nips eller 85% mørkt chokolade.
Forvarm ovnen på 160°C
Riv gulerødderne fine med et rivejern eller i din køkkenmaskine.
Mal eller kværn solsikkekerner og græskarkerner i en blender eller i en køkkenmaskine. De må godt være lidt grove.
Kom ingredienserne i en skål sammen med krydderier og æg og rør det hele godt sammen. Det skal ikke være for vådt som det kan blive hvis gulerødderne er meget saftige. Tilsæt da mere mandelmel.
Brug en ske og fordel dejen som ca 14-20 stk klatter/ boller på en bagepapir beklædt bageplade.
Bag i 35 til 45 min alt efter bollernes størrelse.
Lad dem køle helt af inden du spiser dem.
De skal opbevares i køleskab.
Ingredients
Directions
Forvarm ovnen på 160°C
Riv gulerødderne fine med et rivejern eller i din køkkenmaskine.
Mal eller kværn solsikkekerner og græskarkerner i en blender eller i en køkkenmaskine. De må godt være lidt grove.
Kom ingredienserne i en skål sammen med krydderier og æg og rør det hele godt sammen. Det skal ikke være for vådt som det kan blive hvis gulerødderne er meget saftige. Tilsæt da mere mandelmel.
Brug en ske og fordel dejen som ca 14-20 stk klatter/ boller på en bagepapir beklædt bageplade.
Bag i 35 til 45 min alt efter bollernes størrelse.
Lad dem køle helt af inden du spiser dem.
De skal opbevares i køleskab.