Julekage er noget jeg husker fra min barndom i Island. Den smagte af kardemomme og der var rosiner i, masser af sukker og hvedemel. Jeg har lavet en helt anden version! Så det er en anderledes julekage, sukkerfri naturligvis, men stadig sød og smager af jul! Hvis du vil, kan du jule den op med din julesmag f.eks kanel og en anelse nellike.
Indstil ovnen på 170°C
Pisk "sukker" og smør i køkkenmaskine eller med håndpisker.
Kom æggene i en skål og pisk dem løst sammen med en gaffel og lidt efter lidt pisk dem i smørkremen indtil du har en blød dejmasse.
Mens du pisker videre tilsæt tørstof, appelsinskal, appelsin saft og plantemælk ved.
Sluk for maskinen og kom de hakkede valnødder i.
Smør kageform med smør, kom dejen i, sørg for at der ikke er nogen lufthuller med at slå formen et par gange på bordet.
Bag kagen i 40-45 min.
Tjek om den er færdigbagt med en pind, hvis er dej på pinden så bag den lidt videre.
Når den er bagt, lad den afkøle inden du tager den ud af formen.
TIP! Hvis du ønsker kan du, foruden de hakkede valnødder, komme ca 50 g hakket 70-85% mørk chokolade i dejen.
Glasur
Væske skal i alt være 50 g så tag højde for mængden fra saften fra appelsin og fra citronsaften.
Bland det kogende varme vand samt frugt saften lidt efter lidt i flormelisen. Dæk kagen med glasuren og lad den størkne inden du serverer den.
Ingredients
Directions
Indstil ovnen på 170°C
Pisk "sukker" og smør i køkkenmaskine eller med håndpisker.
Kom æggene i en skål og pisk dem løst sammen med en gaffel og lidt efter lidt pisk dem i smørkremen indtil du har en blød dejmasse.
Mens du pisker videre tilsæt tørstof, appelsinskal, appelsin saft og plantemælk ved.
Sluk for maskinen og kom de hakkede valnødder i.
Smør kageform med smør, kom dejen i, sørg for at der ikke er nogen lufthuller med at slå formen et par gange på bordet.
Bag kagen i 40-45 min.
Tjek om den er færdigbagt med en pind, hvis er dej på pinden så bag den lidt videre.
Når den er bagt, lad den afkøle inden du tager den ud af formen.
TIP! Hvis du ønsker kan du, foruden de hakkede valnødder, komme ca 50 g hakket 70-85% mørk chokolade i dejen.
Glasur
Væske skal i alt være 50 g så tag højde for mængden fra saften fra appelsin og fra citronsaften.
Bland det kogende varme vand samt frugt saften lidt efter lidt i flormelisen. Dæk kagen med glasuren og lad den størkne inden du serverer den.