Brød er bare lækkert. Én gang imellem! At bage det selv er afslappende og sjovt og må næsten betragtes som terapi stund for travle mennesker! Det her bliver en kort terapi session for brødet tager ikke lang tid at lave. Slap af og nyd processen! Og nyd det nybagte Kamut brød med koldt smør og hvad du ellers plejer at pynte dit brød med. Kamut er forresten en gammel hvedesort som indeholder 30% mere protein end andre hvedesorte samt langt større indhold af mineraler og vitaminer.
Rør gæren ud i vandet sammen med salt.
Tilsæt solsikkekerner, sesamfrø og kokosmel.
Rist quinoa under omrøring i en meget varm gryde, til de begynder at poppe. Lad dem køle en smule af og kom dem i skålen.
Kom 4 dl kamut mel i og rør det hele godt sammen.
Lad dejen stå og hvile i et par timer.
Kom dejen i brødform og lad den efterhæve i 1 time.
Forvarm ovnen ved 180 grader og bag brødet i 45-50 minutter.
TIP: Kom 2 tsk. kommen i dejen for at variere smagen.
EKSTRA TIP: Dejen kan også formes til omkring 10 boller og fryses, som skal have 30 minutter i ovnen. Du kan fryse bollerne og tage dem op efter behov.
Ingredients
Directions
Rør gæren ud i vandet sammen med salt.
Tilsæt solsikkekerner, sesamfrø og kokosmel.
Rist quinoa under omrøring i en meget varm gryde, til de begynder at poppe. Lad dem køle en smule af og kom dem i skålen.
Kom 4 dl kamut mel i og rør det hele godt sammen.
Lad dejen stå og hvile i et par timer.
Kom dejen i brødform og lad den efterhæve i 1 time.
Forvarm ovnen ved 180 grader og bag brødet i 45-50 minutter.
TIP: Kom 2 tsk. kommen i dejen for at variere smagen.
EKSTRA TIP: Dejen kan også formes til omkring 10 boller og fryses, som skal have 30 minutter i ovnen. Du kan fryse bollerne og tage dem op efter behov.